Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Utorak, 4. kolovoz 2020.
Croatian English

Stručni ispit za djelatnike u pismohrani

Poziv za prijavu stručnog ispita za djelatnike u pismohranama (27.02.2019.)

teaj za djelatnike u pismohranama 25-26092018 2 20181012 2042657504

SLAVONSKI BROD - Polaganje ispita za provjeru stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama preduvjet je za rad na poslovima zaštite i obrade arhivskoga i registraturnoga gradiva u tijelima, ustanovama i organizacijama koje stvaraju ili čuvaju gradivo.

Način i program polaganja ispita za provjeru stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama za zaštitu i obradu arhivskoga gradiva propisani su Pravilnikom o stručnome usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama. Ispit organizira i provodi Povjerenstvo za stručni ispit za zaštitu i obradu arhivskoga i registraturnoga gradiva koje imenuje Hrvatsko arhivsko vijeće.

Pravo polaganja ispita imaju osobe koje imaju najmanje srednju stručnu spremu i najmanje šest mjeseci radnoga iskustva na obavljanju poslova na zaštiti i obradi gradiva.

Hrvatsko arhivsko vijeće, na prijedlog Povjerenstva za stručni ispit za zaštitu i obradu arhivskog i registraturnog gradiva, donijelo je odluku o rokovima za Ispit za provjeru stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama za 2019. godinu. Zbog tehničkih razloga, popis ispitnih rokova još nije objavljen na službenoj web stranici Hrvatskog državnog arhiva.

Ispitni rok u Slavonskom Brodu biti će održan 27. veljače 2019. u prostoru Državnog arhiva u Slavonskom Brodu (A. Cesarca 1, Slavonski Brod).

Temeljem čl. 10. Pravilnika o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama (NN 93/2004) kandidati su dužni Povjerenstvu za stručni ispit za zaštitu i obradu arhivskog i registraturnog gradiva podnijeti prijavu za polaganje ispita za koju su potrebne:
• pisana prijava kandidata putem obrasca PRIJAVNICE
• ovjerena kopija svjedodžbe o stečenoj najmanje srednjoj stručnoj spremi (SSS)
• potvrda ustanove o najmanje 6 mjeseci radnog iskustva zaposlenika na poslovima zaštite i obrade gradiva
• ispunjena NARUDŽBENICA

Prijavu je potrebno poslati Povjerenstvu što je prije moguće zbog rasporeda (satnice) polaganja samoga ispita.

Prijave molimo slati na adresu:
POVJERENSTVO ZA STRUČNI ISPIT ZA ZAŠTITU I OBRADU ARHIVSKOG I REGISTRATURNOG GRADIVA
HRVATSKI DRŽAVNI ARHIV
MARULIĆEV TRG 21
10 000 ZAGREB
s naznakom „prijava ispita za djelatnike u pismohranama".

Cijena ispita je 700,00 kn plus pdv.

Za sva dodatna pitanja kontaktirati Suzanu Hegol, tajnicu Povjerenstva, na telefon +385 (0)1 4801 904; +385 (0)99 2120 575 i na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

FOTO: Tečaj za djelatnike u pismohranama u DASB-u 2018.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Stvaratelji Stručni ispit za djelatnike u pismohrani Poziv za prijavu stručnog ispita za djelatnike u pismohranama (27.02.2019.)