Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Utorak, 4. kolovoz 2020.
Croatian English

Međunarodni dan arhiva 9. lipnja 2010.

Međunardni dan arhiva - DASB SLAVONSKI BROD - Hrvatski arhivi drugu godinu za redom  obilježavaju Međunarodni dan arhiva 9. lipnja i tom prigodom je u svim arhivima priređena izložba na temu 'Zemljišno vlasništvo-Od urbara do katastra''. Hrvatska arhivska zajednica obilježavajući ovaj dan želi potaknuti i razviti svijest javnosti o arhivskom gradivu kao spomeničkom blagu, pa je tako i u našem prostoru otvorena ista izložba, a može se pogledati do 24. lipnja 2010.

Arhiv je organizirao i likovnu radionicu za učenike osnovnih škola na kojoj su učenici 3a razreda OŠ ''Bogoslav Šulek'', sa učiteljicom Ružom Juščak, na temelju arhivskog gradiva izrađivali povijesne mape grada Slavionskog Broda.U Velikoj dvorani Državnog arhiva u srijedu u 18 sati prikazana je i projekcija dokumentarnog filma ''Smjerom putokaza'' o svakodnevnim aktivnostima radnika tvornice ''Đuro Đaković'' iz Sl. Broda, a koji je snimila Televizija Zagreb 1967. godine. Film , u trajanju 67 min., je režirao Igor Micheli, a sa radnicima je razgovarala novinarka Gordana Boneti. Projekciji su prisustvovali i neki od samih aktera filma, na čelu sa gosp. Nikolom Đurakovićem.

Otvorenje izložbe MDA 2010. Nikola Đuraković Projekcija filma ''Smjerom putokaza'' Likovna radionica Likovna radionica II

Nalazite se ovdje: Naslovnica Izložbe Slavonski Brod Međunarodni dan arhiva 9. lipnja 2010.