Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Ponedjeljak, 3. kolovoz 2020.
Croatian English

Djelatnici DASB-a na međunarodnoj konferenciji u Tuzli

1

TUZLA - 27.-28. rujna 2019. U organizaciji Društva arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona (DAZTK) održana je dvodnevna Međunarodna arhivistička konferencija pod nazivom Tuzlanski arhivski dani. Okupila je stručnjake iz područja arhivistike, historiografije i informacijsko-komunikacijskih tehnologija iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Tema konferencije bila je Elektronski zapisi kao historijski izvori četvrte generacije – značaj, zaštita i korištenje. Riječ je vrlo aktualnoj temi, s obzirom na činjenicu da u arhive već godinama pristiže sve više digitalnog gradiva.

Prilagodba arhivâ potrebama vremena obilježenog novim tehnologijama je proces i zato je najvažnije raditi na razvoju i razumijevanju novih tehnologija i njihovoj učinkovitoj primjeni, istaknuto je na konferenciji. Na taj način će i digitalno arhivsko gradivo biti kvalitetno zaštićeno i ostati dostupno korisnicama. Za taj proces izuzetno su važni i ovakvi stručni skupovi, čulo se u Tuzli.

Na poziv organizatora konferenciji su iz Državnog arhiva u Slavonskom Brodu prisustvovali viši arhivist Domagoj Zovak i arhivist specijalist Joakim Čičić.

Izvor: DAZTK

2

3

4

5

6

7

Nalazite se ovdje: Naslovnica Tribine Djelatnici DASB-a na međunarodnoj konferenciji u Tuzli