Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Utorak, 26. svibanj 2020.
Croatian English

Dani ICARUS-a u Hrvatskoj (12.-13. ožujka 2015., Opatija)

DSC00588OPATIJA - Hrvatski državni arhiv u suradnji s konzorcijem ICARUS (International Center for Archival Reaserch/Međunarodni centar za arhivska istraživanja) organizirao je 12. i 13. ožujka 2015. godine Dane ICARUS-a u Hrvatskoj, pod nazivom Arhivi i suradnja u digitalno doba. Skup je održan u Opatiji u Grand Hotelu Adriatic. Skupu je nazočio i ravnatelj Državnog arhiva u Slavonskom Brod, mr. sc. Ivan Medved, te dvoje arhivista DASB-a. 

ICARUS konzorcij sa sjedištem u Beču osnovan je 2008. godine u cilju promicanja suradnje između arhiva i drugih ustanova koje se zalažu za očuvanje kulturne baštine, te osim toga permanentno razvijaju mogućnosti stručne, organizacijske i financijske podrške projektima i strategijama koji se bave dostupnošću arhivskoga gradiva u elektroničkom obliku.

Od svog osnivanja ICARUS je pokrenuo više od desetak raznovrsnih EU projekata i trenutno okuplja više od 160 članova iz 30 europskih zemalja i Kanade među kojima su različiti arhivi, instituti, istraživački centri, fakulteti, knjižnice i drugi. 

Foto galerija

Video zapisi izlaganja: 
  • Thomas Aigner (ICARUS): Matricula - Church Registers Online / Matricula – matične knjige online
  • Sofie Quidenus (Quidenus Technologies): Public and Private - Win-Win for Both / Javno i privatno – uspjeh za obje strane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Tribine Dani ICARUS-a u Hrvatskoj (12.-13. ožujka 2015., Opatija)